Waarborg regeling Bizobike

"Wij proberen altijd een stapje voor te zijn"

In 2015 verkochten de Belgische fietsen dealers 450.519 fietsen, bijna 14.000 fietsen meer dan het jaar voordien. Elektrische fietsen of de e-bikes maken een groot deel uit van dat succesverhaal, onder andere ook door de verbeterde techniek en de grotere actieradius van de nieuwe batterijen. De elektrische fiets spreekt ook meer en meer een jonger publiek aan.

Bizobike uit Damme schreef een stukje mee aan deze mooie cijfers. Al van bij hun opstart trokken zij de kaart van de e-bike, maar dan in een plooiversie. Dat hij daarbij zijn hand niet overspeelde, dankt zaakvoerder Bjorn aan de combinatie van een meer dan gezonde dosis durf en een uitstekend product.

Nochtans was hij geen echte ‘fietsenman’ op het moment dat hij de stap zette. “Ik heb een diploma administratie en boekhouden, niet direct iets wat je met onze branche zou associëren”, glundert hij. Toch sijpelt zijn administratieve achtergrond nog door in een ander aspect, en naast het technische gedeelte voor Bizobike een even essentieel onderdeel van het zaakvoeren, namelijk marketing. “Hier besteed ik enorm veel aandacht aan. Onze brochures moeten een verhaal vertellen, en ook onze website is doordacht opgebouwd. Alles is van onze hand, de website, de brochures, tot het logo toe.”

Een ‘selfmade man’, het typeert Bjorn –Bizo voor de vrienden- ten voeten uit. Of nog beter: ‘selfmade familie’, want zijn broer Christophe en zijn vader Michel vormen vanaf de eerste dag, de onmisbare vaste compagnons bij alles wat hij onderneemt. Ook de voormalige Jobstudent Klaas, die zich met zijn uitzonderlijk talent ondertussen heeft opgewerkt tot een vaste waarde bij Bizobike, is een grote meerwaarde in het succesverhaal. Het was ook zijn broer die hem vergezelde naar China om na een grondige voorselectie uit vier potentiële kandidaten de productiepartner te kiezen die mee het Bizobike-verhaal zou schrijven: “De fabriek van zes jaar geleden kan je in niets meer vergelijken met waar ze nu staan. De nieuwe fabriek telt maar liefst vier verdiepingen en draait volledig voor Bizobike. En dat doet wel iets met een mens, zeker als je ziet dat we nog maar vijf jaar geleden gestart zijn.”

Dat startverhaal is er een van veel enthousiasme, maar ook van ups en downs. En vooral ook van de moeilijke zoektocht naar financiering.  De banken geloofden wel in zijn verhaal, maar waren niet direct bereid met centen over de brug te komen. Gelukkig vond hij in zijn vroegere baas wel een geldschieter, zodat hij het concept van zijn vouwfiets kon uitwerken. Op een bepaald moment hadden ze vier modellen klaar om in productie te gaan, maar net dan kregen ze een aha erlebnis op de voorstelling van een elektrische plooifiets. In plaats van de productie te starten, gingen ze met de ingenieurs opnieuw rond de tafel zitten om hun eigen versie te ontwikkelen.

Meteen een schot in de roos. De eerste container fietsen was op amper twee maanden tijd uitverkocht. De 15 dealers met wie ze samenwerkten smeekten dan ook al snel om een nieuwe lading, maar op het moment dat ze een nieuwe container wilden bestellen, stokte de financiering. Bjorn: “Ik kwam 50.000 euro te kort, en toen was het extra geld vinden of game over”. Opnieuw schoten private geldschieters te hulp, en toen ging de bal definitief aan het rollen, zeker toen ze met Renault een exclusieve samenwerking op het getouw konden zetten en de Renault-bike van de band rolde. Dankzij de tips met de Renault-ingenieurs, voerden ze ook verbeteringen door aan hun andere modellen.

“De Renault-bike heeft het proces versneld, maar het feit dat wij zo’n goede band hebben opgebouwd met onze dealers, was cruciaal. Zij weten dat wij net dat ietsje meer leveren op het vlak van service, en dat waarderen ze heel sterk. Bovendien geven wij ook vijf jaar garantie”.

Het heeft ongeveer 4 jaar geduurd om de Belgische markt te bewerken, maar nu draait die min of meer op automatische piloot. Er zijn een kleine 100 dealers die Bizobike verdelen en dat loop echt heel vlot, ook op het vlak van de betalingen. 70% van de klanten betaalt binnen de 7 dagen. De financieringsproblemen waar ze in het begin mee kampten zijn daardoor verleden tijd.

 “Wij blijven wel nog altijd pingpongen met onze dealers als we een nieuw model op de markt willen brengen, en proberen zo altijd een stapje voor te blijven. We willen ook een bepaald verwachtingspatroon blijven creëren, door elk jaar met iets nieuws te komen en een soort van hype te creëren”, aldus Bjorn.

Op dit moment zijn ze bezig met het ontwikkelen van een app om waar ook ter wereld de klant die een elektrisch probleem heeft aan zijn Bizobike op een minimum van tijd te bedienen. Met de Nederlands en de Duitse markt in het vizier, verwachten ze dan ook dat het klantenbestand in de nabije toekomst sterk gaat groeien. De plannen voor uitbreiding op het nabijgelegen industrieterrein –met showroom en testparcours- zullen dan ook binnenkort concrete vorm beginnen aannemen.

“Als je ziet van waar we komen en waar we 5 jaar later staan, dan kijk ik heel tevreden terug op dit mega-avontuur. We nemen nog elke dag risico’s, maar ik laat me gewillig meevoeren op de Bizobike-rollercoaster”.


Bizobike

Weststraat 47
8340 Damme (Vivenkapelle)
België

+32 50 73 14 34

info@bizobike.com

www.bizobike.com