kmo-cofinanciering Playpass

Wij maken cash geld overbodig

Een festivalbezoek krijgt een nieuwe dimensie: alle cash verdwijnt op de festivalweide en wordt vervangen door de slimme technologie van PlayPass. Via een scan van je polsbandje krijg je toegang op basis van je ticket en betaal je elke aankoop: je drankje, je hotdog en je souvenir. Je kan er een creditcardaccount aanhangen, zodat er automatisch geld op je bandje wordt gezet. En als je dat wil, kan je ook nog via sociale media laten weten aan je vrienden bij welk optreden je bent. Vaarwel portefeuille.


Van wei tot stad

PlayPass is opgericht door CEO David De Wever in 2013. De begindagen zijn niet meer te vergelijken met de werking van nu. David De Wever: “We zijn begonnen met vier ontwikkelaars plus ikzelf. Onze eerste klanten waren het Sportpaleis en Rock Werchter, meteen twee kleppers. Vlaanderen was voor ons de ideale uitvalsbasis, in Vlaanderen alleen al zijn er driehonderd festivals. In het begin zaten we met vijf man dag en nacht op een festival om ons systeem te doen draaien. Intussen hebben we verschillende teams die support bieden. Door met die grote festivals te beginnen, hadden we meteen ook goede referenties. België betekent iets op wereldniveau qua festivals. Daar kunnen we mee uitpakken.”

Tegelijk is de festivalwereld heel specifiek: op een wei waar het grootste deel van het jaar nog koeien lopen, verrijst een volledige stad waar tienduizenden mensen naartoe komen. Alle bevoorrading van netwerk en stroom is tijdelijk. Daar moest PlayPass ook mee kunnen omgaan. David: “Organisatoren maakten ons duidelijk dat ze geen tijd hadden om zich met ons en ons systeem bezig te houden. Wij zijn slechts een van de radertjes in het geheel. Wij moeten onze klanten dus zo veel mogelijk ontlasten.”

 

New York en Singapore

De hoofdzetel van PlayPass bevindt zich in Antwerpen, maar David wil ook de rest van de wereld veroveren. Momenteel zijn er al kantoren in New York en Singapore. “Ondanks het feit dat we relatief nieuw zijn met ons systeem, moeten we het toch al opnemen tegen twee grote concurrenten op wereldvlak, een Canadese en een Nieuw-Zeelandse speler. We zijn actief in zestien landen en we staan heel sterk in Europa. Momenteel zijn we onze expansie in de Verenigde Staten aan het uittekenen. Er is daar al een concurrent actief. We zullen dus een goede strategie nodig hebben om er door te breken. Een kantoor is alvast een eerste stap. Daarnaast is Singapore ons vertrekpunt om Zuidoost-Azië te benaderen. We zijn nu al aanwezig op een aantal festivals in Singapore en Hongkong en we willen van daar uitbreiden.”

In 2016 heeft PlayPass vooral ingezet op Latijns-Amerika. Verschillende bedrijven vroegen daar om de technologie te gebruiken. Daarom heeft PlayPass zijn platform opengezet, zodat lokale providers het onder een white label kunnen gebruiken. David legt uit: “Wij leveren hardware zoals betalingsterminals en scanners. We geven training en we worden betaald per gebruiker. Onze klanten blijven op die manier ondersteuning krijgen en zijn altijd mee met onze laatste updates. Voor ons is het een manier om ons systeem te exporteren zonder dat we zelf alle support moeten leveren.”

Constante zoektocht

Het bedrijf bestaat ruim vier jaar, maar staat constant voor de uitdaging om te kunnen groeien. Want daar zijn middelen, personeel en, in het geval van PlayPass, ook de juiste hardware voor nodig. Voor de middelen is PMV/z vanaf het begin een partner geweest. “PMV/z heeft ons een BA+-lening gegeven en een kmo-cofinanciering. Verder is de Waarborgregeling een permanente back-up voor alle bankleningen die wij afsluiten. Zonder PMV/z bestonden wij niet”, zegt David.

Het is ook een constante zoektocht om personeel te vinden. “Goede mensen zijn de kracht van elk bedrijf. Wij zoeken heel specifieke profielen en dat maakt het niet altijd gemakkelijk. Zeker voor de technische mensen hebben we een waaier aan verschillende profielen nodig. Wat de programmeurs voor de backend doen, is iets totaal anders dan voor de frontend (bijvoorbeeld de kassasystemen). Maar ze moeten wel allemaal met elkaar kunnen communiceren. In totaal werken we nu met dertig mensen, maar in de festivalperiode zal dat oplopen tot meer dan honderd, we vullen dan onze teams aan met freelancers.”

 

Privacy

Een andere uitdaging voor PlayPass is de veranderende wetgeving op het vlak van privacy. De technologie biedt de mogelijkheid om je polsbandje te koppelen aan je sociale mediaprofielen. Op die manier kan je bijvoorbeeld door je polsbandje ergens te scannen meteen een bericht posten op Facebook. Dat is interessant voor bedrijven, maar de laatste jaren is de wetgeving steeds strenger geworden. Boodschappen moeten tegenwoordig aanpasbaar zijn vooraleer ze gepost worden. Daarom focust PlayPass vandaag vooral op toegangscontrole en contactloze betalingen en minder op de onmiddellijke uitwisseling van ervaringen via sociale netwerken. “Maar ook zonder die sociale media kunnen wij aan merken en aan de festivalorganisatoren mogelijkheden aanbieden om data te gebruiken, bijvoorbeeld door patronen in de consumptie te herkennen. Als we de bezoekers kunnen aanzetten om vooraf geld op te laden, dan geven ze meer uit. We ontdekken ook correlaties tussen bepaalde producten. Als we zien dat iemand die op een festival wijn drinkt vooral slow food eet, dan kan de organisator daarop inspelen door die standen bij elkaar te zetten.”

Op die manier kan de organisator meer uit zijn festival halen. “Dat is zeker ook de manier waarop wij het verkopen”, legt David uit. “We kunnen niet beloven dat de omzet meteen zal stijgen, maar door onze informatie leren ze het verbruikspatroon op hun festival beter kennen, waardoor ze op termijn wel hun omzet en hun rentabiliteit gaan verbeteren.”

Een sterk team van ontwikkelaars zorgt ervoor dat PlayPass direct kan inspelen op nieuwe technologie of wetgeving rond privacy. “PlayPass zet in op een maximale gebruikservaring voor de bezoeker. We weten heel veel van onze gebruiker en we moeten te allen tijde de vertrouwelijkheid van die gegevens kunnen garanderen. Tegelijk moeten we met die data toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze klanten. Op die dataverwerking blijven we in de toekomst inzetten”, besluit David.

 

Playpass

Lange Gasthuisstraat 29

2000 Antwerpen

03 231 09 18
info@playpass.eu
www.playpass.eu