kmo-cofinanciering T-Mining

Blockchain in de Antwerpse haven

De zaken evolueren snel in de wereld van de containerlogistiek. Tien jaar geleden nam rederij MSC het initatief om de papieren ‘laat volgen’ in de Antwerpse haven te vervangen door een pincode. Vandaag is MSC een van de partijen in het proefproject van T-Mining in de Antwerpse haven. Een project dat niet alleen de pincode overbodig zal maken. De Antwerpse blockchainspecialisten spreken zonder schroom over hun ambities voor een efficiëntere, en dus betere wereld.

Bij T-Mining werken vandaag een tiental mensen. Het bedrijf beschikt over een kantoor in Antwerpen én een in Singapore. “Dat danken we aan de steun van de Stad Antwerpen, het Antwerpse havenbedrijf, maar ook en vooral aan die van PMV”, zegt CEO Nico Wauters. “Dankzij PMV konden wij onze werking financieren.”

“T-Mining ontwikkelt software voor logistieke optimalisering op basis van de blockchaintechnologie. In het geval van T-Mining duurde de ontwikkeling van een verkoopbaar product extra lang, omdat de blockchaintechnologie nog zo nieuw is. “Eigenlijk mogen wij ons gerust pioniers noemen”, zegt Nico Wauters daarover. “Op technologisch vlak, ja. Maar ook omdat ons businessmodel meerdere partijen verenigt die gezamenlijk ons product willen aankopen. We spelen op een netwerkeffect, en moeten verschillende mogelijke partners tegelijk overtuigen om een product te bestellen dat ze niet zo goed begrijpen. Het is niet onlogisch dat dat een lange lead time met zich meebrengt.”

T-mining - Blockchain in Antwerpse Haven

Geen bitcoins, maar containers

Blockchain wordt vaak geassocieerd met cryptomunten zoals bitcoin. Hoewel de technologie in wezen voor allerlei zaken kan gebruikt worden. Blockchain schakelt de nood aan een bemiddelende en arbitrerende derde partij uit, in transacties waar zo’n partij in de klassieke wereld wel noodzakelijk is.

Quote: “Met bitcoins heeft ons verhaal niets te maken. Wij zetten de blockchaintechnologie in voor zakelijke transacties in een permission based netwerk dat uitsluitend op uitnodiging toegankelijk is voor bedrijven uit de maritieme en logistieke keten”

“Als je blockchain inzet voor transacties tussen bedrijven, krijg je heel interessante mogelijkheden”, vertelt Nico Wauters. “Via een consulting-opdracht voor bedrijven in de Antwerpse haven, rolde T-Mining als vanzelf in de boeiende wereld van de containerlogistiek. Vandaar de T van transport, gecombineerd met de ‘Mining’ van datamining. Wist je dat er gemiddeld een stuk of dertig partijen tussenbeide komen vooraleer een container van A naar B gaat? Iemand heeft becijferd dat de kostprijs van een containervracht ruwweg voor 50% opgaat aan administratie en documentaire tussenkomsten – de ‘laat volgen’ en dergelijke. En aan inefficiënties: vrachtwagens die leeg de heenrit doen om dan pas gevuld terug te komen. Als we al die factoren kunnen uitsluiten, wordt de wereld een betere plek. Om dat te kunnen doen, is er nu een technologie waarop we kunnen vertrouwen: blockchain.”

Vertrouwen speelt in de wereld van de logistieke transporten een heel grote rol. In de oude wereld geldt: wie de ‘laat volgen’ in handen heeft, mag de container gaan ophalen. Als het echt om een papieren document gaat, of om een code die gemaild wordt via een e-mailtje dat gemakkelijk verkeerd terecht kan komen, kan er van alles fout lopen. “Maar als we gebruik maken van blockchain, kunnen we een logisch en sluitend systeem programmeren dat de diverse stappen die een container doorloopt, perfect controleert en documenteert zonder externe interventies. T-Mining programmeert de zakelijke logica uit de echte wereld in het blockchainsysteem dat vandaag al in de Antwerpse haven proefdraait. Alle partijen die deelnemen, weten met absolute zekerheid dat ze allemaal over dezelfde accurate en onkraakbare informatie beschikken. De container bevindt zich in de sluis en vaart straks de haven binnen. Of hij is aan wal, en kan enkel door transporteur Rudy opgehaald worden in de containerterminal. Opgelet, hij bevindt zich niet op rechteroever maar op linkeroever. En Rudy krijgt deze informatie waardoor hij nog snel zijn route kan aanpassen …” Niet alles in dit verhaal is vandaag al realiteit, maar zou dat binnenkort wel kunnen zijn. Dankzij pioniers als T-Mining.

Ambities voor een betere wereld

De blockchaintechnologie zal allerlei optimalisaties toelaten die tot op heden ondenkbaar waren. “We maken er een intelligent systeem van”, zegt CEO Nico Wauters. “Zonder dat er nog codes moeten gemaild worden die om het even wie kan onderscheppen om zich zo meester te maken van een lading dure goederen. De technologie is slechts een middel, het is de sector zelf die vraagt om disruptie. Dankzij de logistieke software van T-Mining zullen de partijen die samen een transport organiseren, dat proces volledig zelf in handen nemen. Rol je dat systeem uit voor de hele logistieke wereld, dan gaan we richting een betere wereld, waar misdaad geen kans krijgt en vrachtwagens niet meer leeg rijden…”

Eerste stap: meer spelers in het netwerk

Vooraleer T-Mining zijn ambitie voor een betere wereld kan realiseren, is er echter nog werk aan de winkel. “Wij zijn nu op missie. Een missie om de spelers in de wereld van de logistiek te overtuigen. We leggen hen blockchain uit, wat we hier in Antwerpen gedaan hebben, en dan tonen we hen de voordelen als ze tot een dergelijk systeem toetreden. Vergeet niet dat we niet in een eenvoudige leverancier-klantrelatie zitten. Wij moeten meteen alle spelers uit een bestaand netwerk overtuigen, zeg maar een haven, of een ketting van transporteurs die nu al samenwerken rond een of andere terminal. Het heeft geen zin dat er maar eentje toetreedt, ze moeten allemaal in hetzelfde netwerk willen stappen zodat ze kunnen blijven samenwerken. En dan volgt het nodige maatwerk, om al die ERP-systemen te integrereren. Maar dat lukt wel. De geesten kneden, de neuzen in dezelfde richting krijgen, dat is de echte uitdaging…”

www.t-mining.be

info@t-mining.be