Van Cronenburg Architectural Hardware

Topambacht in Vlaanderen

Men zegt dat authentiek vakmanschap zeldzaam wordt. Des te meer wordt het gewaardeerd, en al zeker internationaal. Van Cronenburg Architectural Hardware (Gent) maakt historisch beslag met een ongelooflijke gedrevenheid en passie voor schoonheid, en wist zo de laatste jaren vooral Amerikaanse en Britse harten te veroveren. 

En daaronder zitten een rist bekende namen, zoals David Beckham, de bassist van U2 Adam Clayton, scenarist Peter Morgan, Rob Heyvaert van Capco en topnamen uit Silicon Valley. Met de opening van eigen kantoren in New York en San Francisco kreeg van Cronenburg nog een extra orderboost, waardoor hun huidige productie-unit in een Gents rijhuis moest verhuizen. Zowel voor het arbeidscomfort van het ondertussen 20 man sterke team als voor het stockeren van de indrukwekkende collectie van meer dan 20.000 modellen was de nieuwe locatie nodig. Bovendien kunnen ze zo weer zelf hun modellen gaan gieten. Régine Yvergneaux: “Wij moeten continu creatief omgaan met ons productieproces, zodat we precies hetzelfde resultaat hebben zoals het 200 jaar geleden werd gemaakt, maar tegen een aanvaardbare kost.”

Groei ondersteunen

Voor de financiering ervan konden ze naast een tussenkomst van de bank rekenen op een gestandaardiseerde bedrijfslening van PMV. De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV biedt voor elk financieringsprobleem een oplossing in de vorm van achtergestelde leningen, waarborgen en risicokapitaal. In het geval van van Cronenburg was een bedrijfslening tot € 500.000 samen met de banklening de ideale match. Bart van Hoe, investeringsanalist bij PMV: ”van Cronenburg Architectural Hardware wist ons snel te overtuigen met hun sterk businessmodel en vooruitstrevende visie. Hierdoor houden ze goed stand tegen onder andere de Chinese reproductiemarkt. Maar bovenal leveren ze een ongeëvenaarde kwaliteit die de laatste jaren meer en meer klanten weet te charmeren. Redenen genoeg dus om deze groei vanuit PMV mee te ondersteunen.”