Waarborgen tot 1,5 miljoen euro

De beste manier om uw bankier te overtuigen.

Wat houdt het in?

Voor wie

Voor wie

Zelfstandigen, vrije beroepers, vzw’s , kmo’s en grote ondernemingen kunnen allemaal gebruik maken van de Waarborgregeling.

Voor wat

Als de bank of leasingmaatschappij u geen krediet kan verlenen, enkel en alleen omdat u onvoldoende zekerheden kunt bieden, dan is een waarborg via PMV een goed alternatief.

Kenmerken

De waarborg kan ten hoogste 75% van het bedrag van uw krediet dekken. In ruil betaalt u een éénmalige premie. Die wordt berekend in functie van de omvang en de looptijd van de waarborg.

Wie komt in aanmerking?

Zelfstandigen, vrije beroepers, vzw’s , kmo’s en grote ondernemingen kunnen allemaal gebruik maken van de generieke Waarborgregeling.

Een vzw kan gebruik maken van de Waarborgregeling indien deze, conform Europees Recht, een economische activiteit uitoefent. Er is sprake van een economische activiteit op het moment dat er goederen of diensten op de markt worden aangeboden.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Eénzelfde onderneming kan gebruik maken van maximum 750.000 euro aan waarborgen voor kredietovereenkomsten en 500.000 euro aan waarborgen voor leasingovereenkomsten. Dat bedrag kan worden verhoogd tot en met 1.500.000 euro, na grondig onderzoek door PMV en mits goedkeuring door de Vlaamse minister van Economie.
  • De waarborg kan ten hoogste 75 % van het bedrag van uw krediet dekken.
  • U moet voor de waarborg een éénmalige premie betalen. Die wordt berekend in functie van de omvang en de looptijd van de waarborg.
  • De waarborg heeft een aanvullend en niet-vrijblijvend karakter. Zij komt bovenop de andere zekerheden die de bank of leasingmaatschappij u vraagt.

Soepeler voorwaarden bij hinder door openbare werken

Voor bedrijven die hinder ondervinden van openbare werken gelden soepeler voorwaarden. Zij kunnen de waarborg gebruiken voor de financiering van bedrijfskapitaal of voor de herfinanciering van bankschulden op korte termijn.

Bovendien moet u voor deze waarborg geen premie betalen.

Uw bank of leasingmaatschappij als aanspreekpunt

Als u gebruik wilt maken van een waarborg tot 1,5 miljoen euro, dan richt u zich best tot uw bank of leasingmaatschappij. Zij zijn het immers die beslissen of u al dan niet in aanmerking komt voor een waarborg.

Heel wat financiële instellingen bieden deze waarborg aan, zoals onder andere:

  
 

Bizo Bike en de Waarborgregeling

Ons team staat voor u klaar

Alex De Ridder

Accountmanager

Carine Van Yper

Auditor

Christel De Goeyse

Adviseur waarborgen

Christ'll Mattens

Adviseur waarborgen

Eric Ramaekers

Process Manager

Greta Leeten

Auditor waarborgen

Martine Mertens

Dossierbeheerder

Jan Verbelen

Auditor Loan Guarantees

Liesbet De Koster

Adviseur waarborgen

Peter Sleeckx

Hoofd waarborgen

Renate Verhoeven

Manager waarborgen

Nood aan een andere financieringsoplossing?

Is deze financiering niet de meeste geschikte oplossing voor uw bedrijf? Check dan eens de andere mogelijkheden op deze site, of neem een kijkje op www.pmv.eu voor nog meer financieringsopportuniteiten in de vorm van kapitaal, leningen of waarborgen.